Chapewerken met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

Chape, ook wel dekvloer of ondervloer genoemd, is onmisbaar voor uw vloeropbouw. Chape wordt rechtstreeks op uw betonnen draagvloer aangebracht of bovenop een gekozen vloerisolatie. Alle leidingen en afvoerbuizen worden door deze chape bedekt. Ook uw vloerverwarming wordt door deze chape bedekt. Om deze dekvloer te verstevigen worden chapenetten als wapening gebruikt. Bij vloerverwarming worden deze chapenetten ook wel vervangen door een wapening met vezels. Deze vezels zorgen voor extra elasticiteit in de chape en een verhoogde stabiliteit. Niet onbelangrijk bij temperatuurschommelingen veroorzaakt door uw vloerverwarming. De chape heeft een minimum dikte van 6 cm en wordt vlak afgewerkt. Op deze chape worden vloertegels of parket gelijmd geplaatst. Laminaat of andere vloeren kunnen ook zwevend geplaatst worden.

Vloeropbouw voor zowel nieuwbouw als bij een renovatie

Op elke vloer van een nieuwbouwwoning, maar ook bij renovatie, wordt een chape dekvloer geplaatst, bestaande uit een mortel van zand en cement. Chapewerken worden rechtstreeks geplaatst op uw betondek, of bovenop de door u gekozen vloerisolatie. De afwerkingshoogte van de chape wordt bepaald door de hoogte van uw geplaatste dorpels en deuren (binnen en buitendeuren), rekening houdend met de dikte van uw vloertegel, parket of andere gekozen vloerafwerking. Houd bij het plaatsen van laminaat of parket steeds rekening met de noodzakelijke droogtijd van de chapewerken. Hou hierbij rekening met een droogtijd van 1 week per cm dikte van de chape. Chape van 6 cm heeft in optimale omstandigheden dus een 6-tal weken nodig om te drogen. Uw plaatser van parket of laminaat dient dit steeds vooraf te meten. Vloertegels kunnen vrijwel onmiddellijk na het plaatsen van chape (na 2 dagen) gelijmd worden. Bij een renovatie zou het kunnen voorkomen dat uw vloeropbouw uitzonderlijk hoog is, met tot gevolg dat u veel te veel dikte aan vloerisolatie en/of chape dient te plaatsen. U kan dit opvangen door eerst te kiezen voor een uitvulchape, al dan niet licht isolerend. Deze werkwijze drukt de kostprijs van uw vloeropbouw.

Dekvloer met een vlakke afwerking

Chapewerken worden steeds waterpas en vlak uitgevoerd, gemeten vanaf de dorpel aan de voordeur of de aangegeven nulpas. Bij een inloopdouche zonder douchebak kan de chape ook hellend geplaatst worden om zo nadien ook afhellend te kunnen betegelen. Onder uw bad en/of douchebak zal geen chape worden voorzien. Voorafgaand aan elke uitvoering bespreken wij met onze klant alle details en komen indien nodig even ter plaatse. Wij staan bekend als een servicegericht en professioneel bedrijf met een stipte planning. Wij kunnen u daarom alles bieden omtrent uw vloeropbouw. Contacteer ons via email of bel ons op nummer 089417307 voor een gratis prijsofferte en ontdek onze chapewerken uit Bilzen, Limburg. Jos Surinx is een bij het ministerie van FOD Economie erkend aannemersbedrijf.